top of page

CUMHURİYETİMİZ’İN 94. YILI KUTLU VE DAİM OLSUN

Değerli üyelerimiz ve hemşehrilerimiz,

19 Mayıs 1919’da “Ya istiklal ya ölüm “ parolasıyla başlatılan ve her aşaması birer kahramanlık destanı olan milli mücadelemizin sonunda kurulan Cumhuriyetimizin 94’ncü yılına ulaşmış olmanın coşkusu içindeyiz. Kutlu olsun.


Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük mirasım” dediği Cumhuriyetimiz, çağdaş bir devlet kurma çabalarının en önemli köşe taşıdır. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmanın en vazgeçilmez koşuludur.

Cumhuriyet, toplumu bir kişinin iki dudağı arasına hapseden, sorgusuz sualsiz itaat etmeyi esas alan “ümmetçilik” anlayışı yerine, her türlü hak ve hürriyeti kanunlarla güvence altına alınmış; fikri hür, vicdanı hür onurlu bireylerin oluşturduğu “millet” olma onuruna erişmektir.

Cumhuriyet, egemenliği hiçbir kişi, zümre veya sınıfa değil “kayıtsız şartsız” millete teslim etmektir.

Son yıllarda ülkemizde ve çevremizde yaşananlara bakıldığında çok daha anlam ve değer kazanan Cumhuriyetimizin, her türlü tehdit ve tehlikelerden korunarak ilelebet yaşatılmasının hepimiz için ne denli hayati ve kaçınılmaz bir görev olduğu inkâr edilmez bir gerçektir.

Bundan 94 yıl önce, her türlü zorluğa göğüs gererek yedi düvele karşı direnen ve bu uğurda gözünü kırpmadan canını feda ederek kurdukları Cumhuriyeti bizlere emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutlar, her geçen yıl artan bir coşku ve heyecanla sonsuza dek kutlanacak nice bayramlara kavuşmanızı dileriz.

​​

​Adana Kültür ve Dayanışma Derneği

Yönetim Kurulu ​

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ADANAFEST İSTANBUL 29-30 EYLÜL’DE LİFEPARK’DA

Adana denilince aklınıza gelen, gelmeyen ne varsa 29-30 Eylül’de AdanaFest İstanbul’da sizlerle olacak. “Adana’yı ayağınıza getiriyoruz desek, abartmış olmayız… Mesela siz hiç kahvaltıda ciğer yediniz

bottom of page