Taşköprü'nün_Panoramik_Fotoğrafı.jpg

Tarihçe

Adana Kültür ve Dayanışma Derneği, 09.11.1987 tarihinde Başkan Süleyman Efe ve Opr. Dr. Ali Mert, İbrahim Yıldırım, Ömer Balkan, Vehbi Özakhun, Enver Sayganlı ve Aydın Velioğlu tarafından İstanbul’da kurulmuştur. İstanbul’da yaşayan Adanalılar arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak hedefiyle kurulan derneğimiz 2001 yılından bu yana dernek mülkiyetine kazandırılan 19 Mayıs Mahallesi, 19 Mayıs Caddesi No:25, Turhan İş Merkezi Kat:4 D:13 Şişli – İstanbul adresinde faaliyetine devam etmektedir.

Derneğimiz üye ve hemşerilerimiz arasındaki sosyal dayanışma ağını genişletmek, İstanbul’da yaşayan Adanalıları aynı çatı altında toplayarak yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak, Adana’nın zengin kültürünü ve tarihini yeni nesillere aktarmak amacı güden ve dernek adına sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyen bir sivil toplum örgütüdür. Kuruluşundan bu yana benimsediği çağdaş, şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışıyla gerçekleştirdiği tüm etkinlik ve faaliyetleriyle kültürel değerlerimizin ön plana çıkarılması ile hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberliğin güçlenmesini sağlamıştır.

35 yılı aşkın geçmişi süresince derneğimiz bünyesinde sayısız kültürel etkinlik, yemek ve toplantı organize edilmiş, Adana’mızın bereketli toprakları, kültürel mirası ve gastronomik zenginliklerini tanıtmak amacıyla festivaller düzenlenmiş, hemşerilerimiz arasındaki dayanışma ve yardımlaşmayı güçlendirmek için birçok proje gerçekleştirilmiştir. Derneğimiz kuruluşundan bu yana değişmeyen ilkeleriyle faaliyetlerine aynı hızla devam etmektedir.