top of page

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 102. YIL DÖNÜMÜ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 Mart 1915, şanlı tarihimizin inanç, azim ve yiğitlikle dolu bir destanının yaratılış tarihidir. Bu tarih insanüstü başarılarla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en şerefli ve en parlak sayfalarından biridir.


Çanakkale, türlü sıkıntılar içindeki bir milletin, çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koyması ve dayanmasının gerçek bir destanıdır. Teknoloji ile inancın savaşı, bu milletin var olma kavgası, yedi düvele karşı azmidir.

Çanakkale bir duruşun ifadesidir. Dünya harp tarihinin en insani savaşı, eşi görülmemiş bir insanlık örneğidir.

Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

Ve nihayet, Anafartalar kahramanı olarak Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü tarih sahnesine armağan eden, kahraman Mehmetçiğimizin cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır.

Bugün bizlere düşen görev, koşullar ne olursa olsun şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları aynı inanç ve kararlılıkla korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 102nci yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden ve vatanını canından aziz bilen tüm kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Adana Kültür ve Dayanışma Derneği

Yönetim Kurulu

İstanbul

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Fazıl Ulaşan tarafından kaleme alınmıştır.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ADANAFEST İSTANBUL 29-30 EYLÜL’DE LİFEPARK’DA

Adana denilince aklınıza gelen, gelmeyen ne varsa 29-30 Eylül’de AdanaFest İstanbul’da sizlerle olacak. “Adana’yı ayağınıza getiriyoruz desek, abartmış olmayız… Mesela siz hiç kahvaltıda ciğer yediniz

bottom of page